Tulafono Faatonutonu Fou maa—— Tuuina atu o le Tusi Fa'atagaga mo tulagavae kaponi

新闻模板

Ua lomia e le Komisi Europa se ata o Tulafono Faʻatonu e lua e fesoʻotaʻi ma le EU 2023/1542 (le New Battery Regulation), o le faʻatusatusaina ma le faʻaalia o metotia o le tulaga o le carbon footprint.

O le New Battery Regulation o lo'o fa'ata'atia mai ai mana'oga ta'amilosaga kaponi mo ituaiga maa eseese, peita'i e le'i fa'asalalauina le fa'atinoga patino i lea taimi. I le tali atu i manaoga o le carbon footprint mo maa ta'avale eletise o le a fa'atinoina ia Aukuso 2025, o lo'o fa'amanino e pili e lua auala mo le fa'atatauina ma le fa'amaoniaina o latou tulagavae kaponi ta'amilosaga ola.

O pili fa'ata'ita'iga e lua o le ai ai se fa'amatalaga e tasi le masina ma le vaitaimi fa'aalia mai ia Aperila 30, 2024 ia Me 28, 2024.

Manaoga mo le fuafuaina o tulagavae kaponi

O lo'o fa'amanino e le pili tulafono tulafono mo le fa'atatauina o tulagavae kaponi, fa'ama'oti vaega fa'atino, tuaoi o faiga, ma tulafono tipi. O lenei tusi talaaga o loʻo faʻamatalaina tele le faʻamatalaga o le iunite galue ma tulaga tuaoi o faiga.

Vaega galue

Fa'amatalaga:Le aofaʻi o le malosi e tuʻuina atu e le maa i luga o le ola tautua o le maa (Eatoa), fa'aalia i le kWh.

Fua fa'atatau:

I totonu

a)Malosiaga gafatiao le malosi faʻaaogaina o le maa i kWh i le amataga o le olaga, o lona uiga o le malosi o loʻo avanoa mo le tagata faʻaoga pe a tuʻuina atu se maa fou ua uma ona faʻatumuina seʻia oʻo i le faʻatapulaʻaina o loʻo faʻatulagaina e le pulega o le maa.

e)FEqC i le tausaga o le numera masani o ta'amilosaga fa'ato'a-tu'u atoa i le tausaga. Mo ituaiga eseese o ma'a ta'avale, e tatau ona fa'aoga tulaga nei.

Ituaiga ta'avale

Numera o ta'amilosaga fa'a-tu'u i le tausaga

Vaega M1 ma le N1

60

Vaega L

20

Vaega M2, M3, N2 ma N3

250

O isi ituaiga o taavale eletise

E i ai i le tagata gaosi maa e filifili le sili ona talafeagai o tau o loʻo i luga e faʻatatau i le faʻaogaina o le taʻavale poʻo le taʻavale lea e tuʻufaʻatasia ai le maa.. O le tau e tatau ona tauamiotonuina i le lomiaina fa'asologa o su'esu'ega tulagavae kaponi.

 

i)Ytaliga o galuegae fuafuaina e le fa'atauva'a fa'apisinisi e tusa ai ma tulafono nei:

  1. Ole umi ole fa'apolopolo ile maa ile tausaga e fa'aaoga.
  2. Afai e leai se fa'atonuga fa'apitoa i luga o le maa, ae o se tusi saisai i luga o se ta'avale o le a fa'aogaina ai le maa, po'o ni vaega o se ta'avale e aofia ai le maa, e fa'aaoga le umi o lena warranty.
  3. E ala i le fa'aitiitia o togi i) ma le ii), afai o le umi o le tusi saisai e fa'aalia i tausaga e lua ma kilomita po'o fea lava e ausia muamua, o le numera aupito puupuu o le lua i tausaga e fa'aoga. Mo lenei fa'amoemoe, o le suiga o le 20.000 kilomita e tutusa ma le tausaga e tasi e tatau ona fa'aogaina mo ma'a e tu'ufa'atasia i ta'avale mama; 5.000 kilomita e tutusa ma le tausaga e tasi mo ma'a e tu'ufa'atasia i uila afi; ma le 60.000 kilomita e tutusa ma le tausaga e tasi mo maa e tu'ufa'atasia i ta'avale feololo ma ta'avale mamafa.
  4. Afai e fa'aaogaina le maa i le tele o ta'avale ma o le taunuuga o le faiga i le vaega ii) ma, pe a talafeagai ai, iii) e ese mai i na ta'avale, e fa'aaoga le tusi saisai aupito puupuu.
  5. Na'o fa'amaoniga e feso'ota'i ma le malosi o lo'o totoe o le 70% o le malosi fa'aaogaina o le maa i kWh i le amataga o le olaga po'o le maualuga o lona tau muamua e tatau ona amanaia i vaega i) iv). O faʻamaoniga e faʻamaonia manino ai le le aofia ai o soʻo se vaega e manaʻomia mo le faʻaogaina lelei o le maa poʻo le faʻatapulaʻaina o le faʻaogaina poʻo le teuina o le maa e ese mai tulaga o loʻo i totonu o le faʻaaogaina masani o ia maa e le tatau ona amanaia i vaega i) i. iv).
  6. Afai e leai se saisai pe na'o se saisai e le o ogatasi ma mana'oga i lalo o le mata'itusi (v), e tatau ona fa'aaoga se fuainumera e lima tausaga, se'i vagana ai mataupu e le talafeagai ai se tusi saisai, e pei o le leai o se fa'aliliuina o le pule o le maa po'o le ta'avale, i le tulaga lea e tatau i le tagata gaosi oloa ona fuafua le aofa'i o tausaga o fa'agaioiga ma fa'amaonia i le fa'asalalauga lautele o le su'esu'ega tulagavae kaponi.

tuaoi faiga

(1) Mauaina o mea mata'utia ma le mua'i fa'agaioiina

O lenei laasaga o le taamilosaga o le olaga e aofia uma ai gaioiga aʻo leʻi oʻo i le tulaga autu o le gaosiga o oloa, e aofia ai:

l O le fa'aaogaina o punaoa mai le natura ma lo latou fa'agaoioiga muamua seia o'o ina latou fa'aogaina i vaega o oloa e ulufale atu i le faitoto'a o le fale muamua o lo'o pa'u i lalo o le fa'asologa o le fa'asologa o le ola gaosiga o oloa.

l Fe'avea'i o mea mata ma oloa fa'atauva'a i totonu, i le va ma mai le fa'aputuina ma le fa'agaoioiga muamua se'ia o'o i le fale muamua o lo'o pa'u i lalo o le fa'asologa o le soifuaga o le gaosiga o oloa.

l Le gaosiga o le cathode precursors mea aoga, anode mea aoga precursors, solvents mo le masima electrolyte, o le paipa ma le vai mo le faiga o le mafanafana.

 

(2) gaosiga o oloa autu

O le ta'amilosaga lenei o le olaga e aofia ai le gaosiga o le maa e aofia ai vaega uma o lo'o iai i totonu po'o fa'apipi'i tumau i le fale ma'a. O lenei laasaga o le taamilosaga o le olaga e aofia ai gaoioiga nei:

l Cathode gaosiga meafaitino malosi;

l Anode gaosiga meafaitino malosi, e aofia ai le gaosiga o graphite ma carbon hard mai ona precursors;

l Anode ma cathode gaosiga, e aofia ai le faʻafefiloi o vaega vaitusi, faʻapipiʻiina o vaitusi i luga o le aoina, faʻagogo, kalena, ma le tipiina;

l gaosiga o le eletise, e aofia ai le faʻafefiloi masima eletise;

l Fa'apipi'iina o le fale ma le fa'aogaina o le fa'amama;

l Fa'apipi'iina o vaega o le sela i totonu o se ma'a, e aofia ai le fa'aputuina/fa'a'ami'i o le eletise ma le vavae, fa'apipi'i i totonu o se fale po'o se taga, tui o le electrolyte, tapunia o le sela, su'ega ma le fa'aeletise;

l Fa'apotopotoina o sela i totonu o modules/pack e aofia ai vaega eletise/eletise, fale, ma isi vaega talafeagai;

l Fa'apipi'iina o modules ma vaega eletise/eletise, fale, ma isi vaega talafeagai i totonu o se maa ua mae'a;

l Fa'agaioiga o felauaiga o oloa fa'ai'u ma oloa fa'avaitaimi i le nofoaga o lo'o fa'aogaina ai;

(3). Tufatufaina

O lenei laasaga o le taamilosaga o le olaga e aofia ai le felauaiga o le maa mai le nofoaga e gaosia ai maa i le tulaga o le tuʻuina o le maa i luga o le maketi. E le'o aofia ai galuega e teu ai.

(4).I'uga o le ola ma toe fa'aaogaina

Ole la'asaga ole ta'amilosaga lea ole olaga e amata pe a lafoa'i pe lafoa'i e le tagata fa'aoga le ma'a po'o le ta'avale o lo'o tu'u ai le ma'a ma fa'ai'u pe a toe fa'afo'i le ma'a o lo'o a'afia i le natura e avea o se mea leaga po'o le ulufale atu i le olaga o se isi oloa e avea ma mea e toe fa'aaogaina. O lenei laasaga o le taamilosaga o le olaga e aofia ai a itiiti mai o gaoioiga nei:

l aoina otaota maa;

l Ta'ape maa;

l Togafitiga vevela po'o masini, e pei o le viliina o ma'a otaota;

l toe fa'aaogaina o le ma'a e pei ole pyrometallurgical ma hydrometallurgical treatment;

l Tuueseese ma liua i mea toe faʻaaogaina, e pei o le toe faʻaaogaina o le alumini mai le pusa;

l Lomitusi laupapa uaea (PWB) toe fa'aaogaina;

l Malosiaga toe fa'aleleia ma lafoai.

Manatua: O aʻafiaga o le felauaiga o le taʻavale otaota i le taʻavale taʻavale, o le felauaiga o maʻa otaota mai le taʻavale taʻavale i le nofoaga e faʻamavae ai, o le muaʻi togafitia o maʻa otaota, e pei o le aveeseina mai le taʻavale, o le lafoaia ma le faavasegaina, ma le tatalaina o le maa ma ona vaega, e le ufiufia.

O mea nei e le o aofia i so'o se vaega o le taamilosaga o le olaga:gaosiga o oloa tetele, e aofia ai meafaigaluega; gaosiga o mea fa'apipi'i; so'o se vaega, e pei o le fa'aogaina o le vevela, e le oi totonu pe fa'apipi'i tumau i le fale; fesoasoani fesoasoani i fale gaosi oloa e le o fesoʻotaʻi saʻo i le gaosiga o le maʻa, e aofia ai le faʻamafanafanaina ma le moli o potu ofisa faʻatasi, auaunaga lona lua, faʻatauga faʻatau, pulega ma suʻesuʻega matagaluega; le tuufaatasiga o le maa i totonu o le taavale.

Tulafono tipi:Mo mea e fa'aoga i totonu o le vaega o le system, e mafai ona le amana'ia le fa'aogaina ma le fa'agaoioiga o lo'o i lalo ifo o le 1% le mamafa. Ina ia faʻamautinoa le paleni o le tele, e manaʻomia le faʻaopoopoina o le masini misi i le faʻaogaina o mea o loʻo i ai le maualuga o le carbon footprint sao i totonu o vaega faʻaoga talafeagai.

O le tipiina e mafai ona faʻaaogaina i le mauaina o mea mataʻutia ma le faʻagasologa o le taamilosaga o le olaga ma i le gaosiga autu o le gaosiga o le olaga.

 

I le faaopoopo atu i luga, o le ata faataitai e aofia ai foi manaoga o le aoina o faʻamaumauga ma manaʻoga lelei. A mae'a le fa'atatauina o tulagavae kaponi, e mana'omia fo'i ona tu'uina atu fa'amatalaga anoa e uiga i le fa'atatauga o tulagavae kaponi i tagata fa'atau ma isi tagata fa'aoga. O le a su'esu'eina ma fa'amatala au'ili'ili i se api talaaga i le lumana'i.

Manaoga mo le ta'utinoga tulagavae carbon

O le faatulagaga o le ta'utinoga o tulagavae carbon e tatau ona fa'aalia i le ata o lo'o i luga, ma mea nei:

l Faumea (e aofia ai le igoa, numera ID resitala po'o le fa'ailoga fa'amaufa'ailoga)

l Fa'ata'ita'iga ma'a (fa'ailoga fa'ailoga)

l Tuatusi o le fale gaosi maa

l Taamilosaga o le olaga tulagavae kaponi (【quantity】kg CO2-eq.per kWh)

Laasaga ole taamilosaga ole olaga:

l Mauaina mea mata'utia ma mua'i fa'agaioiina (【 aofa'i 】kg CO2-eq.per kWh)

l gaosiga o oloa autu (【 aofaiga 】kg CO2-eq.per kWh)

l Tufatufaina (【 aofaiga 】kg CO2-eq.per kWh)

l Fa'ai'uga o le ola ma toe fa'aaogaina (【 aofaiga 】kg CO2-eq.per kWh)

l Numera fa'ailoa o le ta'utinoga a le EU o le tausisia

l So'oga i luga ole laiga e maua ai le avanoa ile fa'asalalauga lautele ole su'esu'ega e lagolagoina ai tulaga fa'atatau o le carbon footprint (so'o se fa'amatalaga fa'aopoopo)

Fa'ai'uga

O lo'o tatala pea pili e lua mo se fa'amatalaga. Ua matauina e le Komisi Europa e leʻi taliaina pe faʻamaonia le ata faataitai. O le ata faataitai muamua ua na'o se manatu muamua o le auaunaga a le Komisi ma e le tatau i so'o se tulaga ona avea o se fa'aaliga o le tulaga aloa'ia o le Komisi.

项目内容2

 


Taimi meli: Iuni-07-2024