Alualu i luma le tulafono fou a le EU na tu'uina atu ai le Tulafono o Ma'a

新闻模板

O le aga'i i luma o galuega tu'ufa'atasi e feso'ota'i ma le tulafono fou a le EU Battery Law e fa'apea

S/N

Itaupulepule

Fuafua mo

Aotelega

行为 Ituaiga o gaioiga

1

Ma'a mo ta'avale eletise - vasega fa'ailoga tulagavae kaponi (tulaga tu'ufua)

2026.Q1

O le Fa'atonuga o le Ma'a e aofia ai le ta'amilosaga o le ola o le carbon footprint mo le tele o vaega o le maa, o fa'amatalaga ia e tatau ona fa'ata'atia i le fa'atinoina o tulafono. Mo le fa'atinoina o tulaga moomia mo ma'a ta'avale eletise, o lenei tulafono o lo'o fa'amaoti mai ai vasega fa'ailoga kaponi mo nei ma'a.

Fa'atonu tulafono faatonutonu

2

Ma'a otaota - fa'atulagaina e fa'aoga e pulega a le atunu'u e lipoti atu i le aoina ma le togafitia

2025.Q3

O tulafono a le EU e uiga i maa e manaʻomia ai pulega i atunuu o le EU e lipoti atu i le Komisi le aofaʻi o maʻa o loʻo tuʻuina atu ma aoina i luga o latou teritori, e ala i vaega ma kemisi. E tatau fo'i ona latou lipoti atu fua faatatau o le toe fa'aaogaina lelei ma le toe fa'aleleia o meafaitino, ma tu'uina atu se lipoti o siaki lelei. O lenei fuafuaga o le a faʻavaeina ai faʻatulagaga e faʻaaogaina, ina ia mautinoa tulaga tutusa mo le lipoti.

Fa'atinoina o tulafono faatonutonu

3

Ma'a fa'apisinisi – faiga fa'avae kaponi (tulaga tu'ufua)

2025.Q4

O le Fa'atonuga o le Ma'a e aofia ai le ta'amilosaga o le ola o le carbon footprint mo le tele o vaega o le maa, o fa'amatalaga ia e tatau ona fa'ata'atia i le fa'atinoina o tulafono. O lenei tulafono o loʻo tuʻuina atu ai le auala mo le faʻatusatusaina ma le faʻamaonia o le taʻamilosaga o le ola o le carbon footprint mo maʻa fale gaosi oloa e iai le malosi e sili atu i le 2 kWh, sei vagana ai i latou e teuina i fafo.

Fa'atonu tulafono faatonutonu

4

Ma'a gafataulimaina: fa'ailoaina o faiga fa'apitoa mo le filiga maa (fa'amatalaga mana'omia)Fa'aaliga: E fa'atatau le filiga fa'atatau o le ma'a i kamupani o lo'o maua tupe maua e sili atu i le EUR 40 miliona ile tausaga fa'aletupe.

2025.Q3

O le Tulafono o le Battery e manaʻomia ai kamupani e faʻatino a latou filiga tatau e foia ai aʻafiaga lautele ma le siosiomaga e mafua mai i minerale autu e fa (cobalt, natural graphite, lithium ma nickel) i maa latou te tuʻuina i luga o le maketi a le EU. 

 

Fa'atinoina o tulafono faatonutonu

5

Ma'a gafataulimaina: su'esu'ega/fa'ailoaina o faiga mo le filiga tatau maa (tulaga ma faiga)

2025.Q3

O le Tulafono o le Battery e manaʻomia ai kamupani e faʻatino a latou filiga tatau e foia ai aʻafiaga lautele ma le siosiomaga e mafua mai i minerale autu e fa (cobalt, natural graphite, lithium ma nickel) i maa latou te tuʻuina i luga o le maketi a le EU.Mo lenei mea, o polokalame fa'apitoa mo le filiga e taua tele.

O lenei tulafono o loʻo tuʻuina atu ai le taʻiala ma auala o le a faʻaaogaina e le Komisi e iloilo ma iloa ai polokalame o le filiga tatau.

Fa'atonu tulafono faatonutonu

6

Togafitiga o otaota – Teuteuga i le Lisi a Europa o otaota e faʻatatau i maa otaota ma otaota mai le togafitia

2024.Q4

Ina ia fesoasoani i le puleaina o otaota, o le European List of Waste o loʻo tuʻuina mai ai upu masani mo le faʻavasegaina o otaota i totonu o le EU, e aofia ai otaota mataʻutia.O lo'o fa'amoemoe le Komisi e toe fa'afo'i le lisi lea e fa'atatau i vaila'au fou o ma'a ma suiga vave o gaosiga ma faiga toe fa'aaogaina. O lona fa'amoemoe o le fa'aleleia lea o le fa'ailoaina, mata'ituina ma le su'esu'eina o alavai otaota 'ese'ese ma fa'amanino lo latou tulaga o ni otaota mata'utia/e le afaina.

Fa'ai'uga tu'ufua

7

Fa'atatauina ma le fa'amaonia o fua faatatau mo le toe fa'aleleia lelei ma le toe fa'aleleia o meafaitino o ma'a otaota

2024.Q4

E mana'omia e le Tulafono Fa'atonu le EC e fa'atuina se metotia e fa'atatau ma fa'amaonia le lelei o faiga toe fa'aaogaina maa ma toe fa'aleleia mea. O le faʻamoemoe o le lagolagoina lea o le tamaoaiga faʻataʻamilomilo i le vaega o le maa ma faʻamautinoa le maualuga o le toe faʻaleleia o meafaitino, aemaise lava o mea mataʻutia ma faʻatautaia. Ole fa'atatauga ma le fa'amaoniga e taua tele e fa'amautinoa ai se tulaga ta'aloga i le va o tagata toe fa'aaogaina ma maua ai le fa'amautinoaga fa'aletulafono i mana'oga i totonu ole EU.

Fa'atonu tulafono faatonutonu

8

Ma'a mo ta'avale eletise - faiga fa'avae carbon footprint

Vaitaimi o manatu faaalia

Aperila 30 – Me 28, 2024

O le Fa'atonuga o le Ma'a e aofia ai le ta'amilosaga o le ola o le carbon footprint mo le tele o vaega o le maa, o fa'amatalaga ia e tatau ona fa'ata'atia i le fa'atinoina o tulafono. O se laasaga muamua i le faʻatinoina o tulagavae kaponi mo maʻa taʻavale eletise, o lenei tulafono o loʻo tuʻuina atu ai le auala mo le faʻatusatusaina ma le faʻamaonia o latou tulagavae kaponi taamilosaga ola.

Fa'atonu tulafono faatonutonu

9

Ma'a - fa'atulagaina o le ta'utinoga o tulagavae kaponi O le Tulafono Fa'atonu e aofia ai le ta'amilosaga o le ola o le carbon footprint mo le tele o vaega o le maa, o fa'amatalaga e tatau ona fa'ata'atia i le fa'atinoina o tulafono.

Fa'atinoina o tulafono faatonutonu

Faatasi ai ma i latou, auala eletise maa-carbon footprint method, carbon footprint declaration format, taʻavale eletise eletise carbon footprint faʻavasegaina, ma fale gaosi oloa-carbon footprint method e tatau ona taulaʻi i ai.


Taimi meli: Sep-23-2024