Ta'iala mo Fela'uaiga mo le NEV i fafo

新闻模板

E lua mafuaaga ua avea ai le auina atu i fafo o le NEV (New Energy Vehicles) ma tulaga masani. Muamua, ina ua maeʻa le papatisoga o le maketi i totonu o le atunuʻu, ua faʻavaeina e pisinisi NEV a Saina le lelei o oloa ma laa ese mai le atunuʻu e faoa le maketi faavaomalo. Lona lua, i lalo o le talosaga a le faʻalapotopotoga faʻavaomalo o le tau, o le tele ma le tele o atunuʻu ua amata ona faʻavae faiga faʻavae carbon. O le auina atu i fafo o taavale sa avea ma auala masani o felauaiga i luga o le sami, ae o le taimi nei o le faaaogaina o auala o nofoaafi ua sili atu ona fiafia i ai le au uta. E mafua ona o le suiga faʻafuaseʻi o le tulaga faʻavaomalo ma le matua o le felauaiga o nofoaafi Sino-Europa. O lenei tusiga o le a faʻavasegaina manaʻoga o felauaiga o nofoaafi e faʻavae i luga o faiga faʻavae i totonu o le atunuʻu ma faʻamaumauga a le Faʻalapotopotoga Galulue Faʻatasi.

Ia Aperila 2023, o le National Railway Administration, le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi, ma le National Railway Group na tuʻufaʻatasia manatu i le lagolagoina o le NEV nofoaafi felauaiga ma le tautuaina o le NEV alamanuia. Mo ta'avale fa'ato'aga fa'apipi'i po'o ta'avale eletise eletise fou o lo'o fa'auluina e ma'a lithium ion ma o lo'o aofia i le lautele o leTagata Gaosi Ta'avale Auala ma Fa'asilasilaga Oloa o le Matagaluegao Alamanuia ma Fa'amatalaga Tekonolosi (e fa'aulufale atu i fafo le malosi fou e le o noatia i lenei tapula'a), NEV nofoaafi felauaiga e le fa'afoeina o ni oloa mata'utia, ma o lo'o fa'atautaia le felauaiga. E tusa ai ma manaoga o leTulafono Faafoe o le Saogalemu o nofoaafi, Laupapao SafetiSpulega maMpulega aDitaGoodsnofoaafi Tfa'atauva'a(GB 12268) ma isi tulafono, tulafono faatonutonu ma tulaga talafeagai.

O loʻo faʻaalia ai e faapea: Muamua, felauaiga malosi fou i totonu ole faiga o nofoaafi i totonu ole atunuʻu e le o ni oloa matautia. Lona lua, afai e manaʻomia e le NEV se felauaiga tuʻufaʻatasia faʻavaomalo, faʻaopoopo i le faʻamalieina o manaʻoga i totonu o le atunuʻu, e tatau foi ona tausisia aiaiga talafeagai a le Faʻalapotopotoga Galulue Faʻatasi.

 

Felauaiga i Aiga

E ui lava o felauaiga i totonu o le nofoaafi i totonu o le atunuʻu e mafai ona feaveaʻi e pei o ni oloa e le lamatia, e tatau ona faʻalogo i:

1、I le faagasologa o le tuʻuina atu o taavale fou malosi, e tatau i le tagata vaʻavaʻa ona tuʻuina atu tusi faʻamaonia o taavale fou malosi (e le o noatia i le faʻatagaina o taʻavale oloa fou). O tusi faamaonia e tatau ona ogatasi ma le uta moni o oloa tau taavale.

2、 Tulaga tauina maa ma tulaga tane suauu. O le tulaga o le tauina o le maa eletise o le taavale fou malosi e le tatau ona sili atu i le 65%. E leai se liki ma isi fa'afitauli pe a tapuni le pu o le tane eletise o le ta'avale eletise hybrid plug-in. O le suauu e le tatau ona faatumu pe aveese i le taimi o felauaiga i nofoaafi.

3, I le faʻaopoopoga i maʻa faʻapipiʻi, leai ni maa faʻaagaga ma isi maʻa i le faagasologa o le tuʻuina atu o taavale fou malosi. I le faaopoopo atu i mea e manaʻomia e faʻapipiʻiina i le fale gaosimea, e leai se isi mea e tatau ona ave i totonu o le taavale fou malosi ma totonu o le ogalaau.

 

Ifa'ava-o-maloCfa'atasiTfa'atauva'a

E tatau foi ona tausisia manaoga o leTulafono mo le Felauaiga o Oloa Matautia, Fa'aopoopo Nu. 2 i leMaliega i luga o le Fegasoloaiga Faavaomalo o Oloa e ala i nofoaafio Fa'alapotopotoga Galulue Felagolagoma'i (lea ua ta'ua mulimuli ane o le Pepa Fa'aopoopo Nu. 2). O le Fa'alapotopotoga o Feso'ota'iga o nofoaafi ose fa'alapotopotoga fa'ava-malo. E 27 sui auai (e pei o Aokuso 2011): Azerbaijan, Albania, Belarus, Bulgaria, Hungary, Viet Nam, Georgia, Iran, Kazakhstan, Saina, North Korea, Cuba, Kyrgyzstan, Latvia, Lithuania, Moldova, Mongolia, Polani, Rusia, Romania, Slovakia, Tajikistan, Turkey Turkmenistan, Uzbekistan, Ukraine, Czech Republic ma Estonia. E le gata i lea, i le avea ai ma tagata matau e auai i le Faalapotopotoga o le Galulue Femalagaaʻi o Siamani (ala nofoaafi Siamani), Farani (Farani Farani), Eleni (Alu Eleni), Finelani (Finnish railway), Serbia (Serbia railway) ma isi auala a le atunuu, faapea foi ma le Gier-Choppron-Ebinfuerte Railway Company (Gieschofu railway). Fa'alapotopotoga Felagolagoma'i nofoaafi toetoe lava a aofia ai le nofoaafi Europa Tutotonu e ala i atunuu.

I le Lisi o Oloa Mata'utia, Vaega 3 o le Fa'aopoopoga 2, Tulaga Fa'apitoa - tuusaunoaga mo le aofa'i fa'atapula'aina ma le aofa'i fa'apitoa: ta'avale fa'amalosi maa po'o mea faigaluega fa'amalosi maa, fa'atasi ai ma le UN numera UN 3171, e le o noatia i tapula'a a le Annex 2 o o leMaliega i luga o le Fegasoloaiga Faavaomalo o Oloa e ala i nofoaafi. Fa'amolemole tagai ile Mataupu Fa'apitoa 240 ole Mataupu 3.3. O mana'oga autu o le Mataupu Fa'apitoa 240 o:

1、O le maa poʻo le pusa maa e fetaui ma manaʻoga o suʻega uma i le Vaega III, 38.3 o leTusi Taiala o Su'ega ma Ta'iala;

2、O maa ma pusa maa e tatau ona gaosia e tusa ai ma le faiga e pulea lelei ai;

3、UN3171 ta'avale fa'amalosi, o ta'avale e na'o le fa'aogaina o pusa maa vai ma maa sodium, pusa u'amea lithium po'o pusa lithium-ion ta'avale fa'amalosi, e mafai ona feavea'i pe a uma ona fa'apipi'i nei ma'a.

 

Fa'ai'uga

Faʻatasi ma manaʻoga o felauaiga o nofoaafi i totonu o le atunuʻu ma le Faʻalapotopotoga Galulue Faʻatasi, e manaʻomia e le NEV felauaiga auala e faʻamalieina manaʻoga nei:

1、O le pusa maa e fetaui ma manaoga ole UN38.3.

2、O le fale gaosi maa e tatau ona maua le tusi faamaonia faiga lelei.

3, Aʻo leʻi felauaiga, e le tatau ona sili atu i le 65% le uta o le maa.

4、Pe a felauaiga ma afifiina, ma'a fa'asao po'o isi maa e le tatau ona aofia i totonu o le afifi.

5、E tatau i le tagata faʻatau oloa ona tuʻuina atu tusi faamaonia o taavale fou malosi (e le o noatia i lenei tapulaʻa) le auina atu i fafo o taavale fou.

E le gata i lea, pe afai e le o iai le atunuʻu o loʻo i ai i le Faʻalapotopotoga Galulue Faʻatasi, e pei o Sepania. E le gata i le ausia o manaoga o loʻo i luga, o manaʻoga o le RID e tatau foi ona iloiloina.

Mo nisi fa'amatalaga e uiga i nofoaafialafelauaiga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i le MCM.

项目内容2


Taimi meli: Iul-11-2024