Ua fausia e Malo Aufaatasi faiga e faavae i lamatiaga mo le faavasegaina o maa lithium

Ua fausia e Malo Aufaatasi faiga e faavae i lamatiaga mo le faavasegaina o maa lithium

Talaaga

I le amataga o Iulai 2023, i le fonotaga lona 62 a le UN Economic Subcommittee of Experts on the Transport of Dangerous Goods, na faamautuina e le Soa Komiti le alualu i luma o galuega na faia e le Informal Working Group (IWG) i luga o le faiga o le faavasegaina o lamatiaga mo sela lithium ma maa. , ma malilie i le iloiloga a le IWG o leTulafono Fa'atonuma toe iloilo le fa'avasegaina o lamatiaga o le "Fa'ata'ita'iga" ma le fa'ata'ita'iga o su'ega a leTusi Taiala o Su'ega ma Ta'iala.

I le taimi nei, matou te iloa mai pepa faigaluega lata mai o le 64th session na tuʻuina atu e le IWG se faʻataʻitaʻiga toe teuteu o le faʻavasegaina o lamatiaga o le lithium (ST/SG/AC.10/C.3/2024/13). O le fonotaga o le a faia mai ia Iuni 24 e oʻo ia Iulai 3, 2024, pe a toe iloilo e le soa komiti le ata faataitai.

O suiga autu i le faʻavasegaina o lamatiaga o maʻa lithium e faʻapea:

Tulafono Faatonutonu

Faaopoopo fa'avasegaga o lamatiagamaNumera UNmo sela lithium ma maa, sela ion sodium ma maa

O le tulaga o le tau o le maa i le taimi o felauaiga e tatau ona fuafuaina e tusa ai ma manaoga o le vaega o lamatiaga o loʻo i ai;

Suia aiaiga faapitoa 188, 230, 310, 328, 363, 377, 387, 388, 389, 390;

Fa'aopoopo ituaiga afifi fou: PXXX ma PXXY;

Tusi Taiala o Su'ega ma Tulaga Fa'ata'atia

Fa'aopoopo mana'oga o su'ega ma fa'avasegaga fa'asolosolo siata mana'omia mo le fa'avasegaina o lamatiaga;

Mea fa'aopoopo su'ega:

T.9: Su'ega o le fa'alauteleina o sela

T.10: Su'esu'eina le voluma o le kasa

T.11: Su'ega o le fa'alauteleina o le ma'a

T.12: Fuafuaga voluma kasa maa

T.13: Su'esu'eina o le kasa e mu

O lenei tusiga o le a fa'alauiloa mai ai le fa'avasegaga fou o lamatiaga o le ma'a ma mea fa'ata'ita'i fa'aopoopo i le ata.

Vaevaega e tusa ai ma vaega o lamatiaga

O sela ma maa o loʻo tuʻuina atu i se tasi o vaega e tusa ai ma o latou tulaga lamatia e pei ona faʻamatalaina i le siata o loʻo i lalo. O sela ma maa ua tofia i le vaevaega e fetaui ma taunuuga o suʻega o loʻo faʻamatalaina i leTusi Taiala o Su'ega ma Ta'iala, vaega III, vaega laiti 38.3.5 ma le 38.3.6.

Lithium sela ma maa

信截图_20240704142008

Ma'a ion sodium

信截图_20240704142034

Cells ma maa e leʻi faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le 38.3.5 ma le 38.3.6, e aofia ai sela ma maʻa o faʻataʻitaʻiga poʻo le maualalo o gaosiga o gaioiga, e pei ona taʻua i le aiaiga faʻapitoa 310, poʻo le faaleagaina pe faaletonu sela ma maʻa ua tofia i le faʻavasegaina code 95X.

 

Mea Su'ega

Ina ia mafai ona fuafua se faʻavasegaga patino o le sela poʻo le maa,3 toe faio su'ega e fetaui ma le fa'avasegaga fa'asolosolo siata e tatau ona fa'atino. Afai e le mafai ona maeʻa se tasi o suʻega ma faʻalavelave ai le suʻesuʻega o lamatiaga, e tatau ona faia suʻega faʻaopoopo, seʻia maeʻa le aofaʻi o suʻega aoga e 3. O le lamatiaga sili ona ogaoga e fuaina i luga o suʻega aoga e 3 e tatau ona lipotia o le sela poʻo le suʻega o le maa. .

O mea fa'ata'ita'i nei e tatau ona fa'atinoina e fuafua ai se fa'avasegaga fa'apitoa o le sela po'o le maa:

T.9: Su'ega o le fa'alauteleina o sela

T.10: Su'esu'eina le voluma o le kasa

T.11: Su'ega o le fa'alauteleina o le ma'a

T.12: Fuafuaga voluma kasa maa

T.13: Fuafuaga o le mu (E le o maa lithium uma o loʻo faʻaalia le lamatiaga o le mu. O le suʻega e iloa ai le mu o le kesi e filifili mo le tuʻuina atu i vaega 94B, 95B poʻo le 94C ma le 95C. Afai e le faia le suʻega ona faʻaaogaina lea o vaevaega 94B poʻo 95B e. faaletonu.)

图片1

Aotelega

O toe iloiloga i le fa'avasegaina o lamatiaga o ma'a lithium e aofia ai le tele o mea e aofia ai, ma 5 su'ega fou e feso'ota'i ma le fa'amama vevela ua fa'aopoopoina. E foliga mai e le mafai ona pasia uma nei mana'oga fou, ae o loʻo fautuaina pea e mafaufau muamua i latou i le mamanu o oloa ina ia aloese mai le afaina o le atinaʻeina o oloa pe a pasi.

项目内容2


Taimi meli: Iul-04-2024